Arme Airsoft pentru Copii: Ghidul Părinților


Airsoftul, ca și hobby, a câștigat popularitate în rândul copiilor și adolescenților datorită naturii sale interactive și captivante. Acesta este un sport care încurajează dezvoltarea socială, spiritul de echipă și responsabilitatea în rândul copiilor. Participanții se pot angaja în jocuri de rol, simulând misiuni militare sau polițiste, ceea ce dezvoltă creativitatea și capacitatea de luare a deciziilor a copiilor.

Înainte de a permite copiilor să se implice în airsoft, părinții trebuie să cunoască vârsta minimă legală pentru airsoft în România și să înțeleagă că siguranța și responsabilitatea sunt esențiale. Copiii trebuie să învețe să folosească armele de airsoft într-un mod controlat și să înțeleagă că acestea nu sunt jucării obișnuite.

Alegerea Editorului

Alegerea De Buget

Cel Mai Ușor De Folosit

Ghost EMR S Carbontech

SLV 36

Pistol Airsoft Taurus 24/7 

Putere

Putere

Putere

Calitate Materiale

Calitate Materiale

Calitate Materiale

Performanță

Performanță

Performanță

Top 5 Arme Airsoft Copii

#1 Ghost EMR S Carbontech

replica Ghost EMR S Carbontech

Click Aici Pentru Ultimul Preț!

Când vine vorba de a alege o armă airsoft pentru copii, Ghost EMR S Carbontech este una dintre cele mai bune opțiuni de pe piață. Deși este construită pentru a rezista la utilizări repetate, aceasta se remarcă prin corpul său din polimer tehnic Carbontech™, care asigură o greutate ușoară de doar 2300 gr. și o manevrabilitate crescută, perfectă pentru mâinile mai mici. Cu o lungime ajustabilă între 650 mm și 730 mm, copiii pot folosi arma atât cu patul închis, cât și deschis, adaptându-se astfel la diferite situații de joc. În plus, sina metalică cu sistem M-Lok și catarii flip-up oferă posibilitatea de a adăuga accesorii și de a îmbunătăți vizualizarea țintei.

Din punct de vedere tehnic, Ghost EMR S Carbontech se mândrește cu inovații care o face ideală pentru tinerii jucători. Gearbox-ul nou cu ETS II integrat și cablajul cu rezistență scăzută asigură o performanță optimă și o durată lungă de viață. În timp ce rulmenții radiali din oțel și roțile ranforsate din oțel oferă robustețe și fiabilitate. Un alt aspect notabil este inelul hop-up ABS, care funcționează perfect chiar și în temperaturi scăzute, oferind astfel posibilitatea de a juca în orice anotimp. Încărcătorul mid-cap cu o capacitate de 130 bile completează experiența, permițând copiilor să se bucure de sesiuni de joc prelungite fără a fi nevoie să reîncarce frecvent.

Pros:

 • Construcție robustă cu un corp din polimer tehnic Carbontech™
 • Greutate redusă, ideală pentru copii
 • Gearbox de înaltă calitate cu ETS II integrat
 • Sina M-Lok permite adăugarea de accesorii
 • Hop-up rezistent la temperaturi scăzute
 • Încărcător de mare capacitate cu 130 bile

Cons:

 • Poate fi considerată mai avansată pentru copii începători în airsoft
 • Necesită îngrijire și întreținere periodică pentru a păstra performanța optimă.

Dacă aveți curiozități despre legalitatea armelor airsoft in România, ar trebui să știți că nu vă trebuie permis pentru a juca airsoft.

#2 SLV Arsenal SA M7 

replica SLV Arsenal SA M7 

Click Aici Pentru Ultimul Preț!

SLV Arsenal SA M7 este replica perfectă pentru tinerii entuziaști ai airsoft-ului care doresc să simuleze soldații români sau să își imagineze că sunt într-o misiune de tip AK-47. Cu un design remarcabil și similar cu cel al renumitului AK 47, această armă de airsoft îmbină funcționalitatea cu autenticitatea. Deși este realizată în mare parte din plastic ABS, ceea ce îi conferă o durabilitate crescută și o protecție împotriva factorilor externi, arma are o greutate de 2900 g și o lungime totală de 870 mm, fiind astfel adaptată pentru a fi folosită de copii cu ușurință. Cu o lungime a țevii de 455 mm și un hop-up reglabil, tinerii jucători vor avea posibilitatea să își ajusteze tirurile pentru a obține precizia dorită.

Din punct de vedere tehnic, SLV Arsenal SA M7 oferă o experiență impresionantă pe terenul de joc. Cu un încărcător de mare capacitate, care poate conține până la 600 de bile, copiii pot beneficia de sesiuni de joc extinse fără a fi nevoie să reîncarce arma des. De asemenea, viteza inițială a bilei este de 90 m/s, iar energia de 0,81 Jouli, astfel încât bilele să aibă o traiectorie stabilă și o distanță de tir satisfăcătoare. Utilizând acumulatori de tip mini, arma este ușor de încărcat și gata de acțiune în orice moment. Mie îmi place foarte mult cum arată această arma. O recomand copiilor care își doresc să se joace de-a soldații Români.

Pros:

 • Design autentic, similar cu AK 47, ideal pentru simularea soldaților români
 • Construcție durabilă din plastic ABS
 • Încărcător de mare capacitate cu 600 de bile
 • Hop-up reglabil pentru o mai bună precizie a tirului
 • Ușor de încărcat cu acumulatori de tip mini

Cons:

 • Mai grea comparativ cu alte modele de airsoft pentru copii
 • Necesită o îngrijire corespunzătoare pentru a preveni uzura prematură.

#3 SLV 36

replica SLV 36

Click Aici Pentru Ultimul Preț!

Modelul SLV 36 se prezintă ca fiind o alegere excelentă pentru cei care își încep aventura în lumea airsoftului. Inspirată după renumitul model german HK G36C, dar fără trademarks specifice, această replică oferă un echilibru ideal între preț și performanță, fiind destinată jucătorilor care nu sunt pregătiți să cheltuie sume mari de la început. În ciuda etichetei sale “entry level”, SLV 36 oferă un comportament surprinzător de bun pe teren, datorită versiunii 3 de gearbox, permițând astfel posibilitatea de a fi upgradată ulterior. Materialele de construcție, cum ar fi tehnopolimerul ranforsat pentru corp și pat, subliniază durabilitatea replicii, în timp ce caracteristicile ambidextre ale pârghiei de armare, butonului de eliberare a încărcătorului și selectorului de tir asigură versatilitate și confort în orice situație de joc.

Designul tactic al SLV 36 este evidențiat de sinele weaver de 20 mm din partea superioară, care permite atașarea diferitelor dispozitive de ochire. În plus, catarea frontală fixă și cea posterioară reglabilă îmbunătățesc precizia și adaptabilitatea pe teren. Pentru o utilizare simplificată și o adaptabilitate crescută, acumulatorul se poate monta sub țeava replicii, iar patul poate fi rabatat cu ușurință printr-o apăsare simplă. În ceea ce privește funcționalitatea, selectorul de tir cu trei poziții și pârghia de armare funcțională pentru accesul la mecanismul Hop-Up subliniază angajamentul SLV 36 de a oferi o experiență completă pe teren. Cu toate acestea, pentru a maximiza performanța, este recomandat să se utilizeze bile de calitate, precum cele de 0.20g, 0.23g sau 0.25g și să se achiziționeze un acumulator și alimentator de calitate superioară.

Pros:

 • Preț accesibil, ideal pentru începători
 • Versiunea 3 de gearbox permite upgrade-uri ulterioare
 • Design ambidextru pentru confort sporit
 • Sina weaver pentru diverse accesorii
 • Inclusiv încărcător, acumulator și kit de inițiere

Cons:

 • Materiale de bază, recomandând achiziția unor componente de calitate superioară
 • Poate necesita upgrade-uri pentru a se potrivi cu modelele high-end de airsoft.

#4 Revolver Airsoft H8R Gen2

replica Revolver Airsoft H8R Gen2

Click Aici Pentru Ultimul Preț!

Revolverul H8R Gen2 este un produs de excepție oferit de UMAREX, special conceput pentru entuziaștii airsoft-ului care sunt în căutarea unui pistol performant. La prima vedere, designul acestuia evocă similitudini cu modelul HDR50, un revolver destinat auto-apărării. Cu toate acestea, H8R este cu un pas înainte, fiind special creat pentru jocul de airsoft și utilizând bile de 6mm. Cu o energie impresionantă de 1.3J Max și un hop-up reglabil, acest revolver asigură o precizie și putere remarcabile pe teren.

Designul futurist al revolverului H8R Gen2 este ceea ce îl face să se distingă în mod special. Cu influențe din filmele SF și o estetică care nu lasă pe nimeni indiferent, acest revolver este o adevărată declarație de stil pe teren. Construcția din polimer îi conferă durabilitate, în timp ce greutatea de doar 690g asigură o manevrabilitate excepțională. Comparativ cu alte modele, cum ar fi Ruger Superhawk, H8R este mult mai ușor, făcându-l mai puțin obositor în sesiunile lungi de joc. Versatilitatea este încă un avantaj major, având în vedere că revolverul poate fi ușor accesorizat datorită sinelor RIS amplasate atât sub țeavă, cât și deasupra. Rozetele speciale din butoiaș sunt menite să faciliteze încărcarea, iar pachetul vine inclusiv cu trei încărcătoare, fiecare cu o capacitate de 10 bile.

Pros:

 • Design futurist și impresionant, perfect pentru cei care vor să se distingă pe teren.
 • Construcție din polimer durabil, cu o greutate optimă pentru confort sporit.
 • Sine RIS pentru accesorizare ușoară.
 • Pachetul include trei încărcătoare pentru sesiuni de joc prelungite.
 • Hop-up reglabil pentru o mai bună precizie.

Cons:

 • Deși are un design robust, este fabricat în mare parte din polimer, ceea ce poate fi văzut ca un dezavantaj pentru cei care preferă o construcție integral metalică.
 • Necesită o atenție specială la întreținere pentru a menține performanța la un nivel optim.

#5 Pistol Airsoft Taurus 24/7

poza stock pistol taurus

Click Aici Pentru Ultimul Preț!

Taurus 24/7, produs de firma de renume KWC, reprezintă o replică semi-metal care promite performanțe de top în lumea airsoft-ului. Cu un manson confectionat din ABS și un maner robust din polimer rezistent, această replică se dovedește a fi nu doar durabilă, ci și extrem de ergonomică datorită acoperirii cu cauciuc a mânerului. Atenția la detalii și precizia cu care piesele sunt realizate și aliniate subliniază angajamentul producătorului pentru o performanță de neegalat și o funcționare impecabilă. Trebuie să menționez că acest pistol este prezent și în lista mea cu top 5 cele mai puternice pistoale airsoft de pe piață.

Un aspect de invidiat al Taurus 24/7 este siguranța sa integrată. Aceasta blochează mecanismul de tragere, prevenind astfel orice tragere accidentală – un plus major în termeni de securitate. Accesul facil la această siguranță subliniază încă o dată caracteristicile practice ale replicii. Mai mult, capacitatea de propulsie oferită de o singură capsulă CO2 este remarcabilă. Nu doar că asigură o viteză de tragere impresionantă de aproximativ 400 FPS, dar garantează și posibilitatea de a trage un număr semnificativ de bile fără a fi necesară înlocuirea capsulei. Avantajul major este, desigur, latura economică, dar și faptul că previne eventualele inconveniente în terenul de joc.

Pros:

 • Calitate superioară a materialelor: metal și ABS pentru durabilitate și un aspect realist.
 • Ergonomie excelentă datorită mânerului acoperit cu cauciuc.
 • Sistem de siguranță eficient pentru prevenirea tragărilor accidentale.
 • Propulsie puternică și eficientă cu o singură capsulă CO2.
 • Pachetul vine cu tot ce este necesar pentru utilizare, inclusiv o cheie imbus.

Cons:

 • Replica nu are funcția Blow Back, ceea ce ar putea diminua simțul realist pentru unii utilizatori.
 • Hop-Up fix, care ar putea limita unele opțiuni de personalizare pentru jucătorii avansați.

Ce Înseamnă ‘Arme de Airsoft pentru Copii’?

Armele airsoft pentru copii sunt proiectate pentru a oferi o experiență de joc sigură și adecvată vârstei, ținând cont de dezvoltarea fizică și psihologică a copiilor. În comparație cu armele de airsoft destinate adulților, cele pentru copii au câteva caracteristici distincte care le fac potrivite pentru această categorie de vârstă.

Caracteristici ale Armele de Airsoft pentru Copii:

 • Dimensiune și Greutate Reduse: Armele de airsoft pentru copii sunt concepute pentru a fi mai ușoare și mai ușor de manevrat, adaptate mâinilor mai mici și mușchilor în dezvoltare ai copiilor.
 • Putere Redusă a Proiectilelor: Proiectilele de airsoft utilizate în armele pentru copii au o energie redusă, ceea ce înseamnă că nu au același nivel de forță ca cele pentru adulți. Acest lucru reduce riscul de rănire în cazul în care un copil este lovit de o bilă de airsoft.
 • Design Jucăuș și Colorat: Armele de airsoft pentru copii au deseori un design mai colorat și jucăuș, pentru a accentua aspectul de joc și a diferenția aceste arme de cele destinate adulților.
 • Sisteme de Siguranță Avansate: Multe arme de airsoft pentru copii vin cu caracteristici de siguranță suplimentare, cum ar fi blocarea trăgaciului sau sistemele de siguranță pentru a preveni descărcarea accidentală a bilelor.
 • Capacitate Redusă de Încărcare: Armele pentru copii au de obicei o capacitate de încărcare mai mică pentru a împiedica jocurile să devină prea intense sau nesigure.

Beneficii ale Armele de Airsoft pentru Copii:

 • Dezvoltarea Responsabilității: Armele de airsoft pentru copii pot fi folosite pentru a-i învăța pe cei mici despre responsabilitatea de a manevra un obiect care simulează o armă. Învață copiii să acționeze cu precauție și să respecte regulile.
 • Experiență Socială: Participarea la jocurile de airsoft îi ajută pe copii să învețe să colaboreze în echipă, să comunice și să dezvolte relații cu alți copii cu aceleași interese.
 • Dezvoltarea Capacităților Cognitive: Jocurile de airsoft pot îmbunătăți capacitatea de luare a deciziilor rapide, gândirea strategică și creativitatea copiilor.

Sfaturi pentru Părinți

În timp ce implicarea copiilor în hobby-ul airsoft poate fi o experiență educativă și distractivă, părinții au un rol crucial în asigurarea că această activitate se desfășoară într-un mod responsabil și sigur. În continuare voi prezenta câteva sfaturi pentru părinți în ceea ce privește lumea airsoft:

 • Cum să Introduci Copilul în Lumea Airsoftului – Începeți cu informații detaliate despre ce înseamnă airsoftul. Implicați copilul în discuții și întrebați-l despre interesul său în acest hobby. Este important să încurajați comunicarea deschisă.
 • Înțelegerea Airsoftului: Pentru a împărtăși cu succes cunoștințe despre airsoft cu copilul, este important ca părinții să înțeleagă bine conceptele și regulile acestui sport. Acest lucru vă va ajuta să discutați în mod eficient și să răspundeți la întrebările sau îngrijorările pe care le-ar putea avea copilul.
 • Siguranța în Primul Rând: Puneți siguranța pe primul loc. Discutați cu copilul despre importanța folosirii corecte a echipamentului de protecție, cum ar fi ochelarii de protecție, măștile, mănușile tactice și hainele adecvate. Asigurați-vă că toate echipamentele sunt în stare bună și că sunt folosite în mod corespunzător în timpul jocurilor.
 • Echipamente de protecție: Implicați-vă în alegerea echipamentului de airsoft împreună cu copilul. Discutați despre opțiuni, caracteristici și buget, iar apoi luați deciziile în mod responsabil. Această implicare arată sprijinul și interesul vostru pentru pasiunea copilului.
 • Setarea de Reguli Clare: Stabiliți reguli de siguranță clare și non-negociabile cu privire la utilizarea armelor de airsoft și la desfășurarea jocurilor. Aceste reguli ar putea include interdicția de a îndrepta arma către persoane sau animale, limitarea locațiilor în care se poate juca și folosirea numai a echipamentului adecvat.
 • Monitorizare și Supraveghere: Supravegheați activitatea copilului în timpul jocurilor de airsoft, mai ales în fazele inițiale. Asigurați-vă că respectă regulile și că folosește echipamentul de protecție în mod corespunzător. Gradual, puteți să le oferiți mai multă libertate în timp ce demonstrează responsabilitate.
 • Învățarea de la Profesioniști: Dacă este posibil, încurajați participarea copilului la evenimente organizate de cluburi de airsoft sau școli specializate, în care sunt învățați aspecte cheie ale sportului, cum ar fi siguranța, tehnica și eticheta de joc.
 • Etica de Joc și Respect: Discutați cu copilul despre importanța eticii de joc și a respectului față de ceilalți participanți. Învață-l să se comporte într-un mod fair-play și să trateze toți jucătorii cu respect, indiferent de rezultatul jocului.
 • Implicare și Participare: Luați în considerare implicarea voastră în jocurile de airsoft ale copilului. Aceasta nu numai că vă permite să împărtășiți timp de calitate împreună, dar vă oferă și oportunitatea de a monitoriza direct activitățile și de a asigura că se respectă regulile.

Concluzie

Închei acest ghid reiterând importanța responsabilității și siguranței atunci când vine vorba de implicarea copiilor în jocurile de airsoft. Prin înțelegerea și aplicarea corectă a regulilor, copiii pot să se bucure de această experiență într-un mod educațional și distractiv, în timp ce părinții își pot asigura liniștea sufletească că au făcut tot ce este necesar pentru a menține siguranța și bunăstarea copiilor lor.

George Popa

Salut! Numele meu este George Popa și datorită pasiunii pentru airsoft am creat site-ul Airsoft-Fans. Cu o experiență vastă în domeniu și o dragoste profundă pentru acest sport, doresc să împărtășesc cunoștințele și experiențele mele prin articole și ghiduri practice. Misiunea mea este de a inspira și de a ajuta comunitatea airsoft să se dezvolte și să se bucure de fiecare moment petrecut în acest sport captivant.

Recent Posts