Cele Mai Populare (Și Fun) Tipuri de Joc Airsoft


Unul dintre lucrurile mele favorite la airsoft este faptul că sunt foarte multe tipuri de joc. Nu contează dacă ești tipul de jucător căruia îi plac MilSim-urile sau ceva mai rapid, precum speedsoftul, cu siguranță vei găsi un tip de airsoft care să îți placă.

Tipurile cele mai populare de airsoft sunt:

 • Capturează Steagul
 • Salvează Ostaticul
 • MilSim (Military Simulation)
 • Bomba
 • CQB (Close Quarter Combat)
 • Domination
 • Team Deathmatch
 • Fortăreața
 • Zombie
 • Regele Dealului (King of the Hill)
 • Fiecare pe Cont Propriu
 • Președintele (Protejează VIP-ul)

Ești curios să afli cum se joacă fiecare tip de airsoft listat mai sus? Atunci, continuă să citești pentru că voi prezenta care sunt caracteristicle ce fac fiecare tip diferit.

Cele Mai Populare Tipuri De Joc Airsoft

doi jucatori de airsoft

Vreau să menționez de la început ca tipul meu favorit de a juca airsoft este capturează steagul. Din acest motivul este și primul pe care îl prezint. Este modul meu favorit pentru că este prezent în jocuri video precum Call of Duty și Battlefield.

1. Capturează Steagul

Capturează Steagul este unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute scenarii de joc airsoft. Echipele se confruntă într-o cursă adrenalinică pentru a fura steagul adversarului și a-l aduce în teritoriul propriu. Pentru a avea succes, comunicația, strategia de echipă și adaptabilitatea sunt esențiale. Folosirea camuflajului și echipamentului adecvat, cum ar fi pistoale puternice, poate face diferența între victorie și înfrângere.

2. Salvează Ostaticul

Un joc intens, Salvează Ostaticul pune accentul pe coordonare și tactici rapide. Echipa “ostaticilor” trebuie să protejeze o persoană desemnată, în timp ce echipa de salvare trebuie să găsească și să salveze “ostaticul” într-un timp limitat. Fiecare mișcare contează, iar o abordare prea directă poate fi fatală. În general, acest tip de joc este pentru avansați deoarece este greu să te coordonezi.

3. MilSim (Military Simulation)

MilSim oferă o imersiune completă în scenarii de luptă realiste. De la echipament militar autentic până la misiuni complexe, jucătorii experimentează intensitatea operațiunilor pe teren. Rolurile sunt bine definite, iar succesul misiunii depinde de colaborarea strânsă și de abilitățile fiecărui jucător. Ce îmi place la MilSim este că poți folosi echipament special ca și veste de airsoft pentru un avantaj tactic.

4. Bomba

Adrenalina atinge cote maxime în jocul “Bomba”. Echipa de atac trebuie să planteze dispozitivul într-o zonă desemnată, în timp ce echipa de apărare face tot posibilul să prevină acest lucru sau să dezamorseze bomba. Strategia și timpul sunt esențiale, iar orice ezitare poate avea consecințe grave. Din experiența mea, acest mod de joc airsoft este cam rar. Motivul pentru asta este că majoritatea cluburilor airsoft din România nu sunt pregătite cu gadget-uri care sa simuleze bomba.

5. CQB (Close Quarter Combat)

Lupta în spații închise, CQB testează reflexele și adaptabilitatea jucătorilor. Clădiri, încăperi mici și coridoare înguste creează un mediu în care fiecare colț poate ascunde un adversar. Echipamentul adecvat, cum ar fi armele cu rata mare de foc și protecția corespunzătoare, sunt esențiale pentru supraviețuire.

6. Domination

În Domination, teritoriul este rege. Echipele se luptă pentru controlul anumitor puncte de pe hartă, fiecare aducând puncte echipei care îl controlează. Cu strategii variate, de la asalturi rapide la apărare consolidată, acest joc testează abilitățile de planificare și coordonare ale fiecărei echipe. Dacă ai jucat orice online shooter, cu siguranță ești familiar cu acest mod.

7. Team Deathmatch

Un clasic nemuritor, Team Deathmatch este pur și simplu despre eliminarea adversarilor. Fiecare “kill” aduce puncte echipei, iar echipa cu cele mai multe puncte la sfârșitul timpului alocat câștigă. Comunicarea, mișcarea strategică și acoperirea corespunzătoare sunt esențiale pentru succes. Acest tip de joc airsoft este popular printre cei care au jucat mult Counter-Strike.

8. Fortăreața

Construirea, apărarea și asaltul unei fortărețe sunt provocările acestui joc. Echipa de apărare trebuie să construiască și să păstreze fortăreața, în timp ce asaltatorii fac tot posibilul pentru a pătrunde. Creativitatea în construcție și strategia de atac pot înclina balanța în favoarea uneia dintre echipe.

9. Zombie

Atmosfera apocaliptică a jocului Zombie oferă o experiență unică. Începând cu un număr mic de “zombie”, scopul lor este să “infecteze” alți jucători. Supraviețuitorii trebuie să colaboreze și să se folosească de resursele limitate pentru a rezista cât mai mult posibil. Mie îmi place mult acest mod. Este fun să joci în ambele tabere. Parerea mea este că e mai ușor să fi zombie decât supraviețuitor.

10. Regele Dealului (King of the Hill)

Aici, cine reușește să ia locul cel mai înalt câștigă. Echipele se luptă pentru controlul unui punct înalt pe teren, adesea o colină sau o clădire. Controlul acestui punct aduce puncte echipei dominante, iar lupta pentru suprematie poate fi intensă și nepredictibilă. Acest mode joc airsoft a fost făcut popular de jocuri video ca și H1Z1 si Day-Z.

11. Fiecare pe Cont Propriu

Solo, dar departe de a fi singur. În acest scenariu, fiecare jucător este pentru el însuși, iar ultimul rămas în picioare este câștigătorul. Fără aliați pe care să te bazezi, rapiditatea, discreția și adaptabilitatea sunt vitale. Ce îmi place la acest tip de joc airsoft este că e ideal pentru începători. Nu trebuie să te stresezi încercând să îți dai seama cine sunt aliații tăi. Poți trage în toți!

12. Președintele (Protejează VIP-ul)

În acest joc, un jucător desemnat ca VIP trebuie protejat cu orice preț. În timp ce echipa de protecție face tot posibilul pentru a asigura securitatea VIP-ului, adversarii pun la cale tactici pentru a-l elimina. Planificarea și adaptabilitatea sunt cheia succesului.

Cum Îmi Dau Seama Ce Mod Se Joaca La Terenul Local De Airsoft?

Deoarece sunt atât de multe tipuri de joc airsoft, mulți începători le este frică ca nu sunt pregătiți. Partea bună este că înainte de fiecare meci de airsoft se face briefing. În timpul briefingului se explică ce mod se v-a juca si care sunt regulile. Acum este momentul oportun să pui orice întrebări ai avea dacă ești începător. Să nu îți fie rușine pentru că toți am fost începători la un moment iar comunitatea airsoft este foarte primitoare.

George Popa

Salut! Numele meu este George Popa și datorită pasiunii pentru airsoft am creat site-ul Airsoft-Fans. Cu o experiență vastă în domeniu și o dragoste profundă pentru acest sport, doresc să împărtășesc cunoștințele și experiențele mele prin articole și ghiduri practice. Misiunea mea este de a inspira și de a ajuta comunitatea airsoft să se dezvolte și să se bucure de fiecare moment petrecut în acest sport captivant.

Recent Posts