Reguli de Siguranță în Airsoft: Evită Accidente!


Din experiența mea, știu că multora le este frică să se apuce de airsoft deoarece sunt foarte multe reguli. Și nu vorbesc doar de legislație. Sunt o grămadă de reguli pe care jucătorii de airsoft trebuie să le respecte ca să fie în siguranță pe terenul de joc. Dacă ți se pare copleșitor cât de multe sunt de învățat despre acest sport, ai ajuns al locul potrivit.

Astăzi voi prezenta toate regulile de siguranță pe orice jucător de airsoft trebuie să le urmărească. După ce vei termina de citit acest articol, îți garantez că te vei putea duce pe orice teren airsoft și să joci fară probleme.

Ce Echipament Trebuie Să Porți Pentru Protecție Maximă

poza cu un barbat care tine in maini doua perechi de ochelari airsoft

Echipamentul esențial pentru airsoft se rezumă la ochelari și mască de protecție. Dar jucătorii experimentați îți vor spune că ai nevoie de mai multe ca să te simți în siguranță pe teren. Cu astea spuse, haide să trecem peste ce echipament să poți pentru protecție maximă pe terenul de airsoft.

Ochelarii de protecție

Elementul principal în echipamentul oricărui jucător de airsoft sunt ochelarii de protecție. Ochii sunt extrem de vulnerabili la impactul cu bilele de airsoft, așa că este esențial să alegeți ochelari de calitate, care să ofere o protecție completă și să se potrivească bine pe față.

Mască de protecție

Pe lângă ochelari, o mască de protecție acoperă întreaga față, protejând de răniri zona gurii, nasului și obrajilor. Multe măști vin cu o grilă de protecție pentru gură, care permite comunicarea fără a compromite siguranța. Deși nu este obligatoriu să porți mască de protecție, crede-mă că sunt multe motive pentru care vrei să o faci.

Mănuși

Mâinile sunt expuse frecvent în timpul jocurilor de airsoft. Mănușile protejează împotriva impactului cu bilele și, în același timp, oferă o aderență mai bună a replicilor de arme și protecție împotriva zgârieturilor sau tăieturilor.

Încălțăminte tactică

Terenele de airsoft pot fi accidentate și pline de obstacole. O încălțăminte tactică, pe lâng faptul că oferă un look autentic, asigură o bună aderență, suport pentru gleznă și protecție împotriva umidității sau terenului aspru. Poți afla mai multe despre cum să te încalți la airsoft dacă citești articolul meu despre cei mai buni bocanci tactici.

Vestă de protecție

O vestă de calitate nu doar că protejează trunchiul împotriva impactului cu bilele, dar multe veste vin și cu buzunare sau suporturi pentru magazii suplimentare, radiouri sau alte accesorii.

Haine groase

Un strat suplimentar de haine groase poate reduce semnificativ impactul bilelor de airsoft, transformând o posibilă vânătaie într-o simplă atingere. Alegeți haine care să vă permită mișcarea, dar care oferă și o bună protecție. Deși vara joc airsoft în tricou, când se lasă frigul îmi place să port bluze cu mâneci lungi și geci de toamnă peste. Astfel am protecția necesară împotriva bilelor de airsoft în timp ce rămân destul de agil.

Echipament Suplimentar În Funcție De Scenariu Jocului

După cum mulți știți, sunt multe scenarii pe care le poți juca la airsoft. Unele scenarii, precum Mil-Sim, au nevoie de echipament special. De exemplu, vei avea nevoie să porți o cască de protecție sau o uniformă.

Reguli De Care Să Ții Cont Pe Teren

pistol airsoft blowback

Cel mai simplu mod de a te asigura că ești în siguranță când te joci airsoft este să urmărești regulile locale. Fiecare club de airsoft are un set reguli, dar sunt cam aceleași. Diferențe găsești doar în distanța de angajare și puterea acceptată a replicilor pe teren. Mai jos îți voi prezenta cele mai importante reguli pe care trebuie să le ști:

  • Niciodată să nu îndreptați o armă airsoft către cineva care nu poartă ochelari de protecție

În timpul jocului, e posibil să uitați că bilele de airsoft pot provoca vătămări serioase, mai ales ochilor. Chiar dacă intenția dvs. nu este de a trage, o armă poate fi încărcată și poate fi declanșată accidental. Prin urmare, este esențial să vă asigurați că nu îndreptați niciodată o armă airsoft către cineva fără protecție adecvată la nivelul ochilor. Deși toată lumea trebuie să poarte ochelarii de protecție când sunt în zona terenului, se mai poate să fie cineva care nu știe ce se întâmplă în zonă.

  • Respectarea comenzilor ‘cease fire’ sau ‘game over’ imediat

Când auziți aceste comenzi, este imperativ să opriți focul imediat, indiferent de situație. Aceste comenzi sunt date, de obicei, pentru a preveni accidente sau pentru a anunța sfârșitul jocului. Ignorarea lor poate conduce la accidente sau la altercații între jucători.

  • Respectarea limitelor de viteză a bilelor (FPS)

Fiecare teren sau eveniment de airsoft are reguli stricte cu privire la viteza cu care bilele pot fi trase. Respectarea acestor limite nu doar că asigură integritatea jocului, dar previne și vătămările care pot rezulta din impactul cu bile trase la viteze prea mari. În general, organizatorii vor măsura puterea replicilor de airsoft înainte de începerea jocului. O regulă bună de urmărit pentru a fi acceptat pe orice teren este să nu folosești replici mai puternice de 1J.

  • Evitarea focului la distanțe foarte mici

Chiar dacă adversarul tău este la doar câțiva pași distanță, dacă trageți la acea distanță poate provoca vătămări serioase. Este recomandat să aveți o distanță minimă de tragere, sau în cazul în care sunteți prea aproape, să folosiți un gest convenit anterior pentru a “înțepa” adversarul, semnificând astfel că a fost “eliminat”. Mie îmi place să zic “boom” când sunt foarte aproape și să le pun mâna pe umăr în același timp.

  • Respectarea zonelor desemnate pentru “respawn” sau “safe zones”

Zonele de “respawn” sau “safe zones” sunt locuri în care jucătorii pot reveni în joc sau se pot odihni în siguranță. Tragerea în aceste zone sau nerespectarea lor poate ruina experiența pentru ceilalți jucători și poate crea situații periculoase.

  • Nu modificați sau alterați bilele sau replicile fără supraveghere

Modificările nesupravegheate pot conduce la mărirea puterii replicii sau la funcționarea imprevizibilă a acesteia. Astfel de modificări pot fi periculoase și pot duce la accidente neașteptate pe teren.

  • Anunțați înainte de a părăsi terenul

Pentru a evita confuzia și posibilele accidente, este important să anunțați organizatorii sau ceilalți jucători atunci când decideți să părăsiți terenul sau să vă retrageți din joc.

Sfaturi De La Un Veteran

teren de airsoft în aer liber

 

 

Au trecut câțiva ani buni de la prima mea experiență pe terenul de airsoft și de atunci am apucat să învăț destul de multe lucruri la care nu ma aștetpam. Acestea sunt sfaturile pe care le recomand să le urmăriți dacă doriți să jucați airsoft în siguranță:

#1 Nu bea alcool înainte de joc

Airsoft-ul, asemănător cu alte sporturi, necesită concentrare, reflexe rapide și judecată clară. Consumul de alcool poate afecta toate aceste abilități și poate crește riscul de accidente. Mai mult decât atât, jocul sub influența alcoolului poate fi perceput ca lipsă de respect față de ceilalți jucători.

#2 Tratează fiecare replică ca și cum ar fi încărcată

Chiar și atunci când ești sigur că replica ta nu are bile în încărcător, tratează-o mereu ca și cum ar fi încărcată. Acest lucru reduce riscul unor accidente sau descărcări neașteptate și te ajută să dezvolți obiceiuri de manipulare sigure.

#3 Ține replicile pe modul ‘safe’ când nu ești pe teren

Chiar dacă ai terminat un joc sau te afli într-o pauză, asigură-te că replica este pe modul ‘safe’. Acest obicei simplu previne tragerea accidentală și crește siguranța atât pentru tine, cât și pentru cei din jur.

#4 Nu sta cu degetul pe trăgaci

Un alt obicei esențial pe care trebuie să-l adopte orice jucător este de a nu pune degetul pe trăgaci până nu este pregătit să tragă. Ține degetul pe partea laterală a replicii până ești în poziție sigură și gata să țintești.

#5 Asigură-te că replica ta este stocată și transportată într-un mod sigur

Când te deplasezi de acasă la terenul de joc și înapoi, replica ta ar trebui să fie întotdeauna într-o husă sau geantă adecvată. Acest lucru nu doar că protejează replica de deteriorare, dar și previne orice situație în care replica poate fi percepută ca o armă reală de către persoanele din exterior. Poți citi mai multe despre cum să transporți replici airsoft în articolul pe care l-am dedicate acestui subiect.

#6 Nu arăta replica în public

În multe locuri, replicile de airsoft sunt foarte similare cu armele reale și pot cauza panică sau alarmă în rândul celor care nu sunt familiarizați cu airsoft-ul. Dacă trebuie să scoți replica din husă în afara terenului, asigură-te că ești într-un loc privat sau anunță autoritățile locale în prealabil.

Concluzie

Acestea au fost regulile pe care trebuie să le urmezi pentru a juca airsoft în siguranță. De la ce echipament trebuie să porți (opțional și obligatoriu) până la sfaturi pe care eu le-am dobândit jucând airsoft aproape în fiecare weekend ultimii ani, eu cred că am acoperit tot ce trebuie să ști. Ultimul lucru pe care vreau să îl menționez este că airsoft este un joc. Trebuie să te distrezi. Așa că nu te stresa și bucură-te de fiecare moment pe teren.

George Popa

Salut! Numele meu este George Popa și datorită pasiunii pentru airsoft am creat site-ul Airsoft-Fans. Cu o experiență vastă în domeniu și o dragoste profundă pentru acest sport, doresc să împărtășesc cunoștințele și experiențele mele prin articole și ghiduri practice. Misiunea mea este de a inspira și de a ajuta comunitatea airsoft să se dezvolte și să se bucure de fiecare moment petrecut în acest sport captivant.

Recent Posts