Top 5 Pistoale Airsoft Cu Recul Realistic


Pentru mulți jucători de airsoft este ajuns să folosească un pistol puternic sau o replică de asault ca un M4, dar pentru cei avansați, replica trebuie să aiba și recul ca experiența de joc să fie cât mai realistă. Partea bună este că datorită sistemului blowback, sunt multe pistoale airsoft cu recul realistic. Eu am avut ocazia să trag cu multe pistoale airsoft, dar și reale. Datorită experienței mele în poligonul de tragere am putut sa aleg top 5 cele mai bune pistoale airsoft cu recul de pe piață.

Alegerea Editorului

Alegerea De Buget

Ideal Pentru Începători

replica M4 URG-1 SOPMOD Block 3
o replica M4 de buget
o arma airsoft care arata ca un M4

Steyr L9-A2

Pistol GreenGas Airsoft VX9 Mod2 TAN

CZ P-09 GBB

Putere

Putere

Putere

Calitate Materiale

Calitate Materiale

Calitate Materiale

Greutate

Greutate

Greutate

Top 5 Pistoale Airsoft Cu Recul Realistic

#1 Steyr L9-A2

replica Steyr L9-A2

Click Aici Pentru Ultimul Preț!

Din momentul în care l-am ținut în mână, am simțit că Steyr L9-A2 este o replică premium. Acest pistol aduce un suflu nou pe piață, replicând cu fidelitate stilul și designul versiunii reale de 9mm. Cu un finisaj negru mat și o alură militară distinctă, L9-A2 este pistoul airsoft cu replică perfect pentru jucătorii care își doresc maximum de realism. Pe terenul de airsoft, fie că este folosit ca armă principală CQB sau ca opțiune secundară, pistolul se dovedește a fi o forță de necontestat. Fiecare tragere oferă o precizie de neegalat, iar capacitatea sa de a efectua trageri la distanță ridică stacheta pentru pistoalele din clasa sa.

Ce îmi place foarte mult la acest pistol de airsoft este faptul că îți oferă multe posibilități de customizare. De la hop-up-ul reglabil la sistemul blowback autentic, fiecare detaliu contribuie la experiența generală. Cu o șină picatinny complet suspendată, adaptabilitatea acestui pistol este garantată, permițându-ți să adaugi accesorii cum ar fi lasere sau lanterne. Carcasa robustă, combinată cu mansonul metalic și siguranța pe trăgaci, oferă un echilibru perfect între durabilitate și funcționalitate. Cu o capacitate de încărcător de 22 de bile și posibilitatea de alimentare atât cu gaz, cât și cu CO2, Steyr L9-A2 este gata pentru orice provocare.

Pros:

 • Reproducție fidelă a designului real steel de 9mm.
 • Adaptabilitate crescută datorită șinei picatinny.
 • Performanță de top, cu trageri precise atât la distanță, cât și în apropiere.
 • Variație alimentare cu gaz sau CO2.
 • Carcasa durabilă și mansonul metalic.

Cons:

 • Poate fi considerat mai greu pentru începători datorită designului său robust.
 • Necesită o întreținere atentă pentru a menține performanța de top.

#2 CZ P-09 GBB

Replica CZ P-09 GBB

Click Aici Pentru Ultimul Preț!

Acest pistol tactic full-size se distinge nu doar prin designul său, ci și prin felul în care se comportă în mână. Proiectat pe baza desenelor tehnice originale și fabricat sub licența CZ, pistolul captează esența realismului, oferindu-i posesorului un avantaj remarcabil în mijlocul acțiunii. La fiecare tragere, am resimțit acel recul puternic, amplificat de funcția blow-back, care culisează mansonul metalic. Astfel, trăiești fiecare moment, fiecare foc, fiecare tragere. Răspunsul rapid al trăgaciului, combinat cu un sistem de ochire precis, m-a făcut să apreciez cât de mult se poate preta acest pistol pentru orice scenariu de joc airsoft.

Ce m-a impresionat cel mai mult la CZ P-09 GBB sunt detaliile sale meticuloase. Sină integrată de 20mm este perfectă pentru atașarea diverselor dispozitive optice, iar teava externă metalică cu filet adaugă o notă de robustețe. Siguranța ambidextră și manerul cu inserții în relief au îmbunătățit manipularea și controlul. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm de măsurile de precauție: este esențial să avem grijă de modul în care gestionăm recipientul cu CO2, având în vedere presiunea exercitată asupra o-ring-urilor. Cu o întreținere adecvată, CZ P-09 GBB este, fără îndoială, o alegere de top pentru orice pasionat de airsoft.

Pros:

 • Detalii impresionante și finisaje de înaltă calitate.
 • Recul realist și puternic.
 • Sistem de ochire pentru precizie și reacție rapidă.
 • Siguranță ambidextră și maner confortabil.
 • Fabricat sub licența oficială CZ

Cons:

 • Necesită atenție specială la manipularea recipientului cu CO2.
 • Uzura o-ring-urilor dacă nu se respectă instrucțiunile de utilizare.
 • Se recomandă întreținere periodică pentru a păstra performanța.

#3 M92F Chrome Stainless

replica M92F Chrome Stainless

Click Aici Pentru Ultimul Preț!

Am avut ocazia să încerc numeroase pistoale airsoft de-a lungul anilor, dar M92F Chrome Stainless de la Tokyo Marui rămâne unul dintre cele mai memorabile. Acest model nu numai că evocă prestigiul și performanța inegalabilă a seriei Beretta 92, ci și reproduce cu o fidelitate impresionantă detaliile sale, menținându-se astfel la standardul de calitate pentru care Tokyo Marui este renumit. Cu acțiune simplă/dublă, o siguranță ambidextră și un buton de eliberare a încărcătorului adaptabil, M92F oferă utilizatorului o experiență de tragere autentică, completată de un recul realist datorat mecanismului blowback.

Frumusețea sa cromatică se contopește cu performanța solidă: încărcător turnat sub presiune cu capacitatea de 26 de bile și rezistență împotriva frigului. De asemenea, setul vine cu toate accesoriile necesare pentru a începe, de la bile la tija pentru curățarea țevii. Cu toate acestea, trebuie subliniat că, pentru a menține integritatea mansonului din plastic ABS, este esențial să folosiți gazul 144A și bile de 0,20g, asigurând astfel longevitatea și performanța optimă a pistolului.

Pros:

 • Reproduce detaliat designul și funcționalitatea Berettei reale.
 • Încărcător robust și capacitate generoasă de bile.
 • Set complet pentru a începe să joci imediat.
 • Design ergonomic și adaptabil la preferințele utilizatorului.

Cons:

 • Necesită atenție la tipul de gaz folosit pentru a evita deteriorarea.
 • Hop-Up fix, oferind mai puțină adaptabilitate pentru ajustarea traiectoriei bilei.
 • Manson din plastic ABS care poate necesita îngrijire suplimentară.

#4 Glock 19X – FDE

replica Glock 19X - FDE

Click Aici Pentru Ultimul Preț!

Glock a fost mereu un nume iconic în lumea armelor, iar cu G19X, brandul și-a consolidat în mod clar poziția. Acest model, descris ca primul “pistol crossover” al mărcii, combină cu măiestrie corpul generos al modelului G17 cu mansonul mai compact al G19, rezultând într-un design inovator și extrem de manevrabil. Culoarea Coyote distinctivă adaugă un plus de stil, diferentiindu-l imediat de alte pistoale de pe piață. Sunt foarte multe lucruri care îmi plac la această replică de airsoft, dar ce mă dă pe spate cel mai tare este faptul ca pistoalele Glock sunt folosite în toate jocurile video de tip shooter. Începând cu cel mai nou Call of Duty și terminând cu Escape From Tarvov, Glock este prezent.

Fiind o persoană care a testat multe pistoale airsoft, Glock 19X m-a impresionat nu numai prin estetica sa, dar și prin performanța sa solidă. Alimentat cu CO2, reculul său puternic simulează senzația unui pistol real, îmbogățind experiența jucătorului și aducând o notă suplimentară de realism în joc. Cu o energie maximă de 1,6 joule și o viteză inițială impresionantă a bilei, acest pistol este cu siguranță construit pentru a impresiona. Iar având în vedere licența de la Umarex cu un număr serial unic, se subliniază autenticitatea și atenția la detaliu cu care a fost creată această replică. Dacă ești fan Glock, atunci îți recomand să citești acest articol unde prezint cele mai bune replici Glock de pe piață.

Pros:

 • Design crossover unic, combinând caracteristicile a două modele populare.
 • Culoare distinctivă Coyote.
 • Performanță solidă cu recul puternic.
 • Replică autentică cu licență de la Umarex.

Cons:

 • Capacitatea încărcătorului de 14 bile poate fi considerată puțin limitată pentru unele scenarii de joc.
 • Hop-Up fix, ceea ce limitează ajustările traiectoriei bilei.
 • Un echilibru între corpul G17 și mansonul G19 poate necesita o perioadă de adaptare pentru unii jucători.

#5 Pistol GreenGas Airsoft VX9 Mod2 TAN

Pistol GreenGas Airsoft VX9 Mod2 TAN

Click Aici Pentru Ultimul Preț!

Pistolul GreenGas Airsoft VX9 Mod2 TAN Blowback se distinge rapid în arsenalul oricărui pasionat de airsoft. Designul său robust, care combină un manson metalic solid cu un corp din polimer ușor și rezistent oferă senzația de realism pe care fiecare jucător de airsoft o caută pe teren. Culisarea metalică îi adaugă o senzație realistă la fiecare tragere, iar manerul ergonomic și texturat asigură că pistolul stă confortabil și ferm în mână, chiar și în condiții umede sau dificile. Fiindcă am avut ocazia să încerc diferite pistoale airsoft de a lungul timpului, pot spune cu încredere că acest model este de calitate premiu. Vei simți asta din primul moment când îl iei în mână.

Este demn de menționat că, deși pistolul se bazează pe tehnologia GreenGas, ceea ce oferă un recul realist și o performanță constantă, el vine, de asemenea, cu un încărcător generos, care poate stoca până la 23 de bile. Iar bonusul, un manual de utilizare detaliat, facilitează procesul de inițiere pentru cei noi în lumea airsoftului sau pentru cei care doresc să se familiarizeze cu nuanțele specifice acestui model. Cu o energie de 1J și fiind de tip automatic, Pistolul GreenGas Airsoft VX9 este pregătit pentru orice scenariu de joc, oferind utilizatorului o combinație de potență și flexibilitate. Ultimul lucru pe care vreau să îl spun despre acest pistol airsoft cu recul este că puterea sa (1J) este cea mai acceptată pe terenurile de airsoft în România.

Pros:

 • Manson metalic robust, care oferă o durabilitate superioară.
 • Corp ușor din polimer, ideal pentru manevrabilitate rapidă.
 • Design ergonomic cu maner texturat.
 • Capacitate generoasă a încărcătorului.

Cons:

 • Materialul ABS, deși ușor, poate nu fi la fel de dur ca alte materiale de calitate superioară.
 • Pentru cei care preferă pistoalele mai grele, greutatea sa de 0.66kg ar putea fi considerată prea ușoară.

Cum Pot Pistoalele Airsoft Să Aibă Recul?

Dacă ești familiar cu armele reale, știi că reculul este rezultatul eliberării energiei la trageria focului, adesea prin arderea prafului de pușcă. În airsoft, nu avem această ardere, dar anumite mecanisme ingenioase au fost create pentru a simula această senzație.

Mecanismul de recul în pistoalele airsoft este cunoscut sub numele de “blowback”. În esență, acesta funcționează prin redirecționarea unei părți din aerul sau gazul comprimat utilizat pentru a propulsa bila către un piston sau o bucată mobilă a armelor. Mișcarea acestei părți creează o reacție opusă în mâna jucătorului, simulând astfel reculul. Există mai multe tipuri de mecanisme blowback, unele oferind o senzație mai autentică decât altele, în funcție de design și calitate. Poți citi aici mai multe despre cum funcționează pistoalele airsoft.

De Ce Ai Alege Un Pistol Airsoft Cu Recul?

Alegerea unui pistol airsoft cu recul nu este doar o chestiune de preferință personală, ci poate aduce și o serie de beneficii în joc și în afara lui. Iată câteva dintre motivele pentru care ai putea lua în considerare un astfel de pistol:

Imersiunea și realismul în joc: Reculul adăugat poate transforma o simplă partidă de airsoft într-o experiență mult mai autentică. Senzația de recul în palmă la fiecare tragere oferă o atmosferă de joc mai asemănătoare cu realitatea, sporind astfel nivelul de imersiune.

Antrenamentul și pregătirea pentru manevrarea armelor reale: Pentru cei interesați de armament sau care se pregătesc pentru cariere în domeniul apărării, un pistol airsoft cu recul poate servi ca un excelent instrument de antrenament. Acesta ajută la familiarizarea cu senzația unei arme reale și pregătirea pentru manevrarea acesteia. Din acest motiv soldații și polițiștii folosesc pistoale cu recul pentru antrenamente.

Avantajele tactice în timpul jocului: Un pistol cu recul poate influența strategia jucătorului în timpul jocului. De exemplu, compensarea pentru recul poate necesita ajustări în timpul țintirii, oferind astfel un nivel suplimentar de provocare și competență. Poți folosi ținte pentru a te antrena mai bine.

Pros:

 • Experiență mai realistă și imersivă.
 • Antrenament excelent pentru manevrarea armelor reale.
 • O provocare tactică adăugată în joc.

Cons:

 • Poate necesita un nivel mai mare de întreținere și îngrijire.
 • Consum mai mare de gaz sau baterie, în funcție de tipul pistolului.
 • Poate fi mai greu și mai costisitor față de modelele fără recul.

George Popa

Salut! Numele meu este George Popa și datorită pasiunii pentru airsoft am creat site-ul Airsoft-Fans. Cu o experiență vastă în domeniu și o dragoste profundă pentru acest sport, doresc să împărtășesc cunoștințele și experiențele mele prin articole și ghiduri practice. Misiunea mea este de a inspira și de a ajuta comunitatea airsoft să se dezvolte și să se bucure de fiecare moment petrecut în acest sport captivant.

Recent Posts